1 års kalas

Helgen har gått i kalasens tecken. Lilla H fyllde 1 år i fredags och det har firats med tårta och philadelphiabullar. Självklart även presenter i mängder. Mest uppmärksamhet fick de leksaker som låter till mamma och papps förskräckelse.

tårta

Eftersom Pingu är en favorit så hämtade jag inspiration från denna fina Pingutårta. Det blev två lager fyllning.

Lager 1

 • 1 burk lemoncurd
 • 1 dl vispgrädde

Lager 2

 • 1,5 dl vispgrädde
 • 1 tsk florsocker
 • 200 g färskost
 • 250 g bär

Tårtan spacklades sedan med grädde och över det blev det ett vitt marsipan lock. Sedan blev det frihandskonstruktion på både Pingu och namnskylt.

Philadelhiabullar i långpanna, 48 stycken

Bulldeg

 • 150 gram smör
 • 5 dl mjölk
 • 1 paket jäst
 • 1 ägg + till pensling
 • 1 dl socker
 • ½ tsk salt
 • 10-11 dl vetemjöl

Fyllning

 • 150 gram smör
 • 2 msk vaniljsocker
 • 3 dl florsocker
 • 100 gram philadelphiaost

Smält smör i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt det hela bli fingervarmt. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt ägg, socker och salt. Ha i vetemjölet lite i taget och arbeta in den i degen, knåda en stund. Degen blir ganska lös, nästan som en smet. Det ska vara så. Låt degen jäsa i 30 minuter. Platta sedan ut degen i en svart smord långpanna. Använd lite mjöl på handflatan och degen är väldigt kletig. Gör 48 hål (6×8) och fördela fyllningen i hålen (drygt 1 tesked i varje hål). Jäs 15 minuter igen. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200 grader. Skär den avsvalnade plåtbullen i 48 bitar.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tillskott av kläder och leksaker : Home & Happiness - February 10, 2013

  […] för lilla H som fyllde 1 år i fredags.Tårta och bullar blev det, mer om det läser ni om hos Matidéer. Lilla H fick även massa fina kläder och leksaksförrådet fick sig ett tillskott av massa roliga […]

Leave a Reply

Rimons twitter widget by Rimon Habib