Syndigt gott

Efter att ha fått hem 1 kg choklad tidigare i veckan så funderade jag lite vad jag ville göra. Praliner var självklart men funderade även på chokladmousse. Skickade ut en efterlysning av recept via Twitter och fick tips av @HusmorsanAnette om detta recept, Husmorsornas Chokladmousse.

chokladmousse_ingredienser

När jag började prata om att göra chokladmousse började maken yra om sin barndom och pulverchokladpudding. Sen yttrades meningar som att det kanske vi ska prova och köpa från honom. Jag la snabbt in mitt veto och riktigt chokladmousse fick det bli istället.chokladmousseFöljde Husmorsornas recept till punkt och pricka.

Chokladmousse a´la Husmorsorna

Vispa äggulor och socker poröst och blanda ner chokladen. Blanda grädde och crème fraiche och rör försiktigt ner gräddblandningen i chokladsmeten. Rör ner smaksättningen i samma veva. Jag delade upp moussen i två skålar, den ena smaksattes med 1 msk päronlikör och den andra med hackad Dumle.

Chokladmoussen är otroligt mäktig och jag serverade den i små glöggmuggar vilket var helt lagom. Detta var ju så syndigt gott så vi fick mersmak och började kolla runt på nätet efter fler chokladmousse recept att prova. Nästa gång blir det till att prova dessa recept på chokladmousse:

No comments yet.

Leave a Reply

Rimons twitter widget by Rimon Habib