ppelcurd

Äppelcurd

Som en härlig variant till lemoncurd gjorde vi äppelcurd. Det blev gott men inte alls så stark äppelsmak som jag hade trott. Men det beror nog väldigt mycket på äppelsort.

Recipe Rating

  • (0 Rating)

Ingredients

  • 750 g syrliga äpplen i bitar
  • färskpressad juice av 1 citron
  • 3 dl socker
  • 100 g smör
  • 2 uppvispade ägg

Instructions

  • 1. Skala, kärna och skär äpplena i mindre bitar.
  • 2. Koka äpplena tillsammans med citronjuicen tills de är helt sönderkokta.
  • 3. Sila moset ner i en ny kastrull. Tillsätt smör, socker och uppvispat ägg under omrörning.
  • 4. Värm försiktigt. Låt skjuda men inte koka. Vispa hela tiden tills den tjocknar.
  • 5. Sila ner i glasburkar och sätt på locket.

Instructions

  • 1. Skala, kärna och skär äpplena i mindre bitar.
  • 2. Koka äpplena tillsammans med citronjuicen tills de är helt sönderkokta.
  • 3. Sila moset ner i en ny kastrull. Tillsätt smör, socker och uppvispat ägg under omrörning.
  • 4. Värm försiktigt. Låt skjuda men inte koka. Vispa hela tiden tills den tjocknar.
  • 5. Sila ner i glasburkar och sätt på locket.

Rate this recipe

ppelcurd
  • 0 People Rated This Recipe

  • Average Rating

    (0 / 5)

No comments yet.

Leave a Reply

Rimons twitter widget by Rimon Habib