grekisk pyttipanna

Grekisk pyttipanna

Laga mat i ugnen i långpanna är trevligt och brukar sällan göra oss besvikna. Denna förbereddes dagen innan för att köttet skulle få marineras länge och det skulle gå snabbare när vi kom hem från jobbet. Mängden grönsaker och kött varieras lätt. Serveras tillsammans med färskostkräm.

Recipe Rating

  • (0 Rating)

Ingredients

  • 1,5 dl olivolja
  • 2 tsk sambal olek
  • 2 msk soya
  • 1 pressade vitlöksklyfta
  • ca 500 gr fläskfilé
  • Sötpotatis
  • Potatis
  • Röd lök
  • Röd paprika
  • Tomater
  • 150 gr fetaost
  • olivolja

Instructions

  • 1. Dagen innan: Blanda olivolja, sambal olek, soya och pressad vitlök. Skär fläskfilen i tunna skivor, ca 1 cm. Lägg i marinad över natten.
  • 2. Sätt ugnen på 220 grader.
  • 3. Skala och klyfta sötpotatis, potatis, rödlök och paprika.
  • 4. Skiva tomaterna och skär kuber av fetaosten
  • 5. Lägg all potatis i en långpanna. Häll över lite av marinaden. Ställ in i ugnen i 10-15 minuter.
  • 6. Ta sedan ur långpannan och lägg i fläskfilén med all marinaden. Lägg i paprika och rödlök. Överst lägger du skivade tomater och fetaosten.
  • 7. In i ugnen i ca 30-40 minuter till köttet och grönsakerna är klara.
grekisk pyttipanna

Instructions

  • 1. Dagen innan: Blanda olivolja, sambal olek, soya och pressad vitlök. Skär fläskfilen i tunna skivor, ca 1 cm. Lägg i marinad över natten.
  • 2. Sätt ugnen på 220 grader.
  • 3. Skala och klyfta sötpotatis, potatis, rödlök och paprika.
  • 4. Skiva tomaterna och skär kuber av fetaosten
  • 5. Lägg all potatis i en långpanna. Häll över lite av marinaden. Ställ in i ugnen i 10-15 minuter.
  • 6. Ta sedan ur långpannan och lägg i fläskfilén med all marinaden. Lägg i paprika och rödlök. Överst lägger du skivade tomater och fetaosten.
  • 7. In i ugnen i ca 30-40 minuter till köttet och grönsakerna är klara.

Rate this recipe

grekisk pyttipanna
  • 0 People Rated This Recipe

  • Average Rating

    (0 / 5)

No comments yet.

Leave a Reply

Rimons twitter widget by Rimon Habib