kardemummaskorpor

Kanel och kardemummaskorpor

Jag tycker det är jättetråkigt att bara dricka kaffe utan det ser jag mer som en ursäkt till att ta något sött. Så dessa kanel och kardemummaskorpor blev en utmärkt val till kvällskaffet.

Recipe Rating

  • (0 Rating)

Ingredients

  • 125 gram rumstempererat smör
  • 1 dl farinsocker
  • 1/2 dl rörsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 3 dl havregryn
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 msk nystött kardemumma

Instructions

  • 1. Rör ihop smör, farinsocker, rörsocker och vaniljsocker.
  • 2. Tillsätt ägget och blanda.
  • 3. Blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och mjölken.
  • 4. Forma 3 längder på ett bakplåtspapper.
  • 5. Grädda mitt i ugnen ca 20 min på 200 grader.
  • 6. Skär dem i sneda snitt och låt sedan skorporna torka på 100 grader i en till två timmar tills de är torra.

Instructions

  • 1. Rör ihop smör, farinsocker, rörsocker och vaniljsocker.
  • 2. Tillsätt ägget och blanda.
  • 3. Blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och mjölken.
  • 4. Forma 3 längder på ett bakplåtspapper.
  • 5. Grädda mitt i ugnen ca 20 min på 200 grader.
  • 6. Skär dem i sneda snitt och låt sedan skorporna torka på 100 grader i en till två timmar tills de är torra.

Rate this recipe

kardemummaskorpor
  • 0 People Rated This Recipe

  • Average Rating

    (0 / 5)

No comments yet.

Leave a Reply

Rimons twitter widget by Rimon Habib