crepes_1

Kantarellstuvning till crepes

Crepes hör väll kanske inte till någon mat som du lätt slänger ihop när du kommer hem från jobbet. Men med lite planering så kan det bli otroligt enkel vardagsmat.

Vi gjorde så att maken i huset stekte ett gäng pannkakor under helgen. Sonen åt lunch på pannkakorna och resten fryste vi i lagom stora portioner. Vi frös dem åtta och åtta. Sen tog vi fram ett pannkakspaket från frysen och gjorde nedanstående fyllning en dag när vi kom hem från jobbet.

Recipe Rating

  • (0 Rating)

Ingredients

  • 250 g kantareller eller annan svamp
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g rökt skinka i tunna skivor
  • 1 kruka finhackad persilja
  • 2 tsk konc kantarellfond
  • 1 dl riven ost

Instructions

  • 1. Häll av kantarellerna och grovhacka dem. Skala och finhacka schalottenlöken.
  • 2. Fräs svamp, lök och vitlök i smöret ett par minuter. Pudra över mjölet och blanda det väl med svampen. Tillsätt vattnet under omrörning och låt koka ihop.
  • 3. Tillsätt crème fraichen och sjud på svag värme till en krämig och stuvningsliknande konsistens.
  • 4. Tärna skinkan och blanda ner den i stuvningen med persiljan. Smaka av med peppar och konc fond.
  • 5. Sätt ugnen på 175°C.
  • 6. Lägg ca 1/2 dl stuvning på varje pannkaka och rulla ihop dem. Lägg i en ugnsform. Strö över ost. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.

Instructions

  • 1. Häll av kantarellerna och grovhacka dem. Skala och finhacka schalottenlöken.
  • 2. Fräs svamp, lök och vitlök i smöret ett par minuter. Pudra över mjölet och blanda det väl med svampen. Tillsätt vattnet under omrörning och låt koka ihop.
  • 3. Tillsätt crème fraichen och sjud på svag värme till en krämig och stuvningsliknande konsistens.
  • 4. Tärna skinkan och blanda ner den i stuvningen med persiljan. Smaka av med peppar och konc fond.
  • 5. Sätt ugnen på 175°C.
  • 6. Lägg ca 1/2 dl stuvning på varje pannkaka och rulla ihop dem. Lägg i en ugnsform. Strö över ost. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.

Rate this recipe

crepes_1
  • 0 People Rated This Recipe

  • Average Rating

    (0 / 5)

No comments yet.

Leave a Reply

Rimons twitter widget by Rimon Habib