beer can chickenbeer can chicken1

Kyckling på ölburk

Eller Beer can chicken om man så vill. Att det ser hysteriskt roligt ut med en kyckling på ölburk går inte att komma ifrån. Det är heller ingen snabb mat. Men det är väl värt väntan för mörare kyckling får du leta efter.

Recipe Rating

  • (0 Rating)

Ingredients

  • 1 hel kyckling
  • 1 burk öl (33 cl)
  • Rub av valfri sort, beroende på tycke och smak. Vill man göra egen så finns det recept i arkivet.
  • Olja

Instructions

  • 1. Klappa in kycklingen i olja och rub. Ställ svalt.
  • 2. Drick ur några klunkar av ölen. Klipp eller skär av toppen av ölburken. Trä på fågeln.
  • 3. Tänd grillen och se till att grillkolen/briketterna ligger på ena sidan och inte under.
  • 4. Grilla kycklingen under lock ca 80- 120 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C vid benet där klubban sitter fäst vid skrovet.
  • 5. Servera med valfri tillbehör.

Instructions

  • 1. Klappa in kycklingen i olja och rub. Ställ svalt.
  • 2. Drick ur några klunkar av ölen. Klipp eller skär av toppen av ölburken. Trä på fågeln.
  • 3. Tänd grillen och se till att grillkolen/briketterna ligger på ena sidan och inte under.
  • 4. Grilla kycklingen under lock ca 80- 120 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C vid benet där klubban sitter fäst vid skrovet.
  • 5. Servera med valfri tillbehör.

Rate this recipe

beer can chicken1
  • 0 People Rated This Recipe

  • Average Rating

    (0 / 5)

No comments yet.

Leave a Reply

Rimons twitter widget by Rimon Habib