lakritstårta

Lakrits och hallontårta

Ursprungsreceptet kommer från tidningen Hembakat men jag gjorde lite ändringar som jag tyckte passade.

Recipe Rating

  • (0 Rating)

Ingredients

  • Botten
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 tsk lakritspulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 burk lemoncurd
  • Hallon
  • Frostning
  • 100 g smör
  • 300 gr färskost
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3,5 dl florsocker
  • 2 tsk lakritspulver

Instructions

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form ca 22 cm i diameter.
  • 2. Vispa ihop ägg och socker tills det är pösigt. Smält smöret och häll i mjölken
  • 3. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör ihop vätska och de torra ingredienserna.
  • 4. Häll smeten i formen. Grädda kakan i ca 40 min eller tills den är färdig.
  • 5. Vispa ihop smör, färskost, vaniljsocker, florsocker och vänd i laktrispulver.
  • 6. Dela kakan i 3 bottnar.
  • 7. Lägg mosade hallon som en fyllning och lemoncurd som fyllning 2. Täck tårtan med frostning. Dekorera valfritt

Instructions

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form ca 22 cm i diameter.
  • 2. Vispa ihop ägg och socker tills det är pösigt. Smält smöret och häll i mjölken
  • 3. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör ihop vätska och de torra ingredienserna.
  • 4. Häll smeten i formen. Grädda kakan i ca 40 min eller tills den är färdig.
  • 5. Vispa ihop smör, färskost, vaniljsocker, florsocker och vänd i laktrispulver.
  • 6. Dela kakan i 3 bottnar.
  • 7. Lägg mosade hallon som en fyllning och lemoncurd som fyllning 2. Täck tårtan med frostning. Dekorera valfritt

Rate this recipe

lakritstårta
  • 0 People Rated This Recipe

  • Average Rating

    (0 / 5)

No comments yet.

Leave a Reply

Rimons twitter widget by Rimon Habib