lussekatterlussebullar in makinglussebullar extra allt

Lussebullar extra allt

Dels så gör vi vanliga lussekatter i vår familj. Men sedan några år tillbaka så har vi börjat göra vanliga bullar med fyllning och fyllningen består verkligen av det mesta onyttigt som vi kan komma på. Favorit fyllningen är smör, mandelmassa, apelsinskal och saft samt russin.

Recipe Rating

  • (0 Rating)

Ingredients

  • 2 påsar saffran
  • 4 msk brännvin
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 l mjöl
  • 100 jäst
  • 3,5 dl socker
  • 300 gr rumsvarmt smör
  • 3 st ägg
  • Fyllning
  • 200 gr mandelmassa
  • 150 gr smör
  • 1 apelsin
  • russin

Instructions

  • 1. Lägg saffranet i brännvin och låt det stå över natten.
  • 2. Gör en fördeg genom att blanda vattnet, hälften av mjölet och all jäst. Låt vila i bunken 20 min.
  • 3. Rör under tiden ihop socker, smör och ägg.
  • 4. Tillsätt saffransblandningen och fördegen samt resten av mjölet.
  • 5. Kör degen smidig i assistenten, ca 5 min.
  • 6. Forma sedan valfri lussekatter eller lussebullar. Lägg dem på plåt och jäs under bakduk i 1 timme. Pensla med ägg före gräddning. Grädda i ugnen 220 grader i ca 7 minuter.
  • 7.
  • 8. Fyllning
  • 9. Riv mandelmassa och rör ihop med smör. Riv skalet från en apelsin men undvik det vita och blanda ihop med mandelmassan och smöret. Pressa lite apelsinsaft och ha i fyllningen.
  • 10.
  • 11. Kavla ut en del av degen och bred på fyllningen. Strö över russin. Rulla ihop till en korv och skär i ca 3 cm breda bullar. Lägg i bullform.
  • 12.

Instructions

  • 1. Lägg saffranet i brännvin och låt det stå över natten.
  • 2. Gör en fördeg genom att blanda vattnet, hälften av mjölet och all jäst. Låt vila i bunken 20 min.
  • 3. Rör under tiden ihop socker, smör och ägg.
  • 4. Tillsätt saffransblandningen och fördegen samt resten av mjölet.
  • 5. Kör degen smidig i assistenten, ca 5 min.
  • 6. Forma sedan valfri lussekatter eller lussebullar. Lägg dem på plåt och jäs under bakduk i 1 timme. Pensla med ägg före gräddning. Grädda i ugnen 220 grader i ca 7 minuter.
  • 7.
  • 8. Fyllning
  • 9. Riv mandelmassa och rör ihop med smör. Riv skalet från en apelsin men undvik det vita och blanda ihop med mandelmassan och smöret. Pressa lite apelsinsaft och ha i fyllningen.
  • 10.
  • 11. Kavla ut en del av degen och bred på fyllningen. Strö över russin. Rulla ihop till en korv och skär i ca 3 cm breda bullar. Lägg i bullform.
  • 12.

Rate this recipe

lussekatter
  • 0 People Rated This Recipe

  • Average Rating

    (0 / 5)

No comments yet.

Leave a Reply

Rimons twitter widget by Rimon Habib