mac and cheese1mac and cheesemac and cheese1

Macaroni and cheese

    • Prep Time
    • Minutes
    • Cook Time
    • Minutes

En klassisk amerikansk rätt. Vi gjorde den i små portionsformar och åt med korv till.

Recipe Rating

  • (2 Rating)

Ingredients

  • 5 dl valfri makaronsort
  • 3 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 3 tsk fransk senap
  • 1 tsk smoked paprikapulver
  • 6 dl mjölk
  • 7 dl riven ost gärna stark sådan
  • 4 msk riven parmesanost
  • 4 msk rivet vitt bröd
  • några körsbärstomater
  • 1 tsk chiliflakes

Instructions

  • 1. Sätt ugnen på 225 grader
  • 2. Koka pastan
  • 3. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ner mjölet, chiliflakes, paprikapulver, fransk senap och salt. Vispa ner mjölken. Låt mjölken koka upp och sänk sedan värmen. Låt puttra till den tjocknat.
  • 4. Rör ner 2/3 delar av den rivna osten och rör om. Rör ner pastan i såsen.
  • 5. Smörj en stor form eller flera små.
  • 6. Fyll till hälften med pastan. Lägg lite riven ost i formen. Lägg i resterande pasta.
  • 7. Blanda resterande ost med parmesan och rivet matbröd. Strö över och toppa med körsbärstomater.
  • 8. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter

Instructions

  • 1. Sätt ugnen på 225 grader
  • 2. Koka pastan
  • 3. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ner mjölet, chiliflakes, paprikapulver, fransk senap och salt. Vispa ner mjölken. Låt mjölken koka upp och sänk sedan värmen. Låt puttra till den tjocknat.
  • 4. Rör ner 2/3 delar av den rivna osten och rör om. Rör ner pastan i såsen.
  • 5. Smörj en stor form eller flera små.
  • 6. Fyll till hälften med pastan. Lägg lite riven ost i formen. Lägg i resterande pasta.
  • 7. Blanda resterande ost med parmesan och rivet matbröd. Strö över och toppa med körsbärstomater.
  • 8. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter

Rate this recipe

mac and cheese
  • 2 People Rated This Recipe

  • Average Rating

    (0 / 5)

No comments yet.

Leave a Reply

Rimons twitter widget by Rimon Habib