jordgubbstårtajordgubbstårta_del

Marängtårta med rice crisp och citronkräm

Inget skriker sommar så mycket som en jordgubbstårta. Här i kombination med maräng med krispiga inslag. Gör lätt en stor tårta genom att göra två marängbottnar i långpannan.

Recipe Rating

  • (0 Rating)

Ingredients

  • 4 äggvitor (spara äggulorna till smörkrämen)
  • 2 dl socker
  • 3 dl Kellogs Rice Crisp
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 msk mjöl
  • 1 dl grädde
  • 75 g smör
  • 1 pressad citron
  • 3 dl vispad grädde till dekoration
  • jordgubbar till dekoration

Instructions

  • 1. Sätt ugnen på 125 grader.
  • 2. Vispa äggvitorna hårt och tillsätt socker. Vispa tills det går att vända på bunken och smeten stannar kvar.
  • 3. Vänd ner flingorna.
  • 4. Bred ut på smort bakplåtspapper i en långpanna.
  • 5. Grädda mitt i ugnen i ca 80 minuter.
  • 6. Låt tårtbottnen svalna en aning i långpannan innan du vänder upp den och drar bort pappret. Ska du göra en stor tårta upprepar du nu ovan steg
  • 7. Lägg äggulor, socker, mjöl, grädde, citron i en kastrull. (Gör du en stor tårta dubblar du allt)
  • 8. Vispa och låt den sjuda till krämen tjocknar.
  • 9. Ta kastrullen från plattan och klicka i smöret. Rör till en slät kräm
  • 10. Låt den kallna innan du lägger den på tårtan.
  • 11. Dela tårtbotten på mitten och bred smörkrämen på ena delen. Lägg den andra delen ovanpå och täck tårtan med vispad grädde. Dekorera med jordgubbar.

Instructions

  • 1. Sätt ugnen på 125 grader.
  • 2. Vispa äggvitorna hårt och tillsätt socker. Vispa tills det går att vända på bunken och smeten stannar kvar.
  • 3. Vänd ner flingorna.
  • 4. Bred ut på smort bakplåtspapper i en långpanna.
  • 5. Grädda mitt i ugnen i ca 80 minuter.
  • 6. Låt tårtbottnen svalna en aning i långpannan innan du vänder upp den och drar bort pappret. Ska du göra en stor tårta upprepar du nu ovan steg
  • 7. Lägg äggulor, socker, mjöl, grädde, citron i en kastrull. (Gör du en stor tårta dubblar du allt)
  • 8. Vispa och låt den sjuda till krämen tjocknar.
  • 9. Ta kastrullen från plattan och klicka i smöret. Rör till en slät kräm
  • 10. Låt den kallna innan du lägger den på tårtan.
  • 11. Dela tårtbotten på mitten och bred smörkrämen på ena delen. Lägg den andra delen ovanpå och täck tårtan med vispad grädde. Dekorera med jordgubbar.

Rate this recipe

jordgubbstårta
  • 0 People Rated This Recipe

  • Average Rating

    (0 / 5)

No comments yet.

Leave a Reply

Rimons twitter widget by Rimon Habib