IMG_1045IMG_1039

Sockerkaka med lakrits

    • Prep Time
    • Minutes
    • Cook Time
    • Minutes

Ingen gör sockerkaka som min mamma. Den blir alltid så där fluffig och bara smälter i munnen. Skulle nog lätt kunna äta upp en hel själv. Nu har jag äntligen fått mammas recept på sockerkaka som hon använder. Numera kommer jag inte göra sockerkaka enligt något annat recept.

Recipe Rating

  • (0 Rating)

Ingredients

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl smält avsvalnat smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk, grädde eller gräddfil
  • 3 tsk lakritspulver

Instructions

  • 1. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
  • 2. Tillsätt det smälta fettet och sedan mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker.
  • 3. Rör sist ner mjölken.
  • 4. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 175 grader tills kakan känns torr, ca 40 min.

Instructions

  • 1. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
  • 2. Tillsätt det smälta fettet och sedan mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker.
  • 3. Rör sist ner mjölken.
  • 4. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 175 grader tills kakan känns torr, ca 40 min.

Rate this recipe

IMG_1045
  • 0 People Rated This Recipe

  • Average Rating

    (0 / 5)

No comments yet.

Leave a Reply

Rimons twitter widget by Rimon Habib