upsidedowncake

Upside-down cake

Det finns många varianter på upside-down cake och vi valde att prova ett recept från ICA som vi ändrade lite i.

Recipe Rating

  • (0 Rating)

Ingredients

  • Sockerkakssmeten
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • Frukt
  • 1 äpple (gärna syrligt)
  • 1 päron
  • 3 msk socker
  • 2 msk smör
  • vispgrädde eller vaniljglass

Instructions

  • 1. Smält smöret i en liten kastrull på spisen. Häll i mjölken och låt blandningen bli varm men den ska inte koka.
  • 2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Häll i smörmjölken och vaniljsockret.
  • 3. Rör ihop mjölet med bakpulvret och kanel.
  • 4. Rör sedan ner det i äggsmeten till en jämn smet.
  • 5. Skölj äpplet och päronet och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Häll sockret i en gjutjärnspanna (kolla så att skaftet tål hög värme), ställ på grillen, cirka 225˚C och lägg locket på grillen.
  • 6. När sockret börjat smälta lägger du i smöret. När det blivit en röra lägger du i frukten i ett jämnt lager.
  • 7. Häll i sockerkakssmeten. Det ska vara ett 2–3 cm tjockt lager och all smet går förmodligen inte åt.
  • 8. Lägg locket på grillen och grädda 10–15 minuter. Kolla på kakan då och då så att den inte blir bränd i kanterna.
  • 9. Lyft ut kakan när degtäcket fått fin färg. Den kommer att vara krämigare än en vanlig sockerkaka.
  • 10. Till servering: Vänd upp kakan på en tallrik och servera med vispgrädde eller vaniljglass.

Instructions

  • 1. Smält smöret i en liten kastrull på spisen. Häll i mjölken och låt blandningen bli varm men den ska inte koka.
  • 2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Häll i smörmjölken och vaniljsockret.
  • 3. Rör ihop mjölet med bakpulvret och kanel.
  • 4. Rör sedan ner det i äggsmeten till en jämn smet.
  • 5. Skölj äpplet och päronet och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Häll sockret i en gjutjärnspanna (kolla så att skaftet tål hög värme), ställ på grillen, cirka 225˚C och lägg locket på grillen.
  • 6. När sockret börjat smälta lägger du i smöret. När det blivit en röra lägger du i frukten i ett jämnt lager.
  • 7. Häll i sockerkakssmeten. Det ska vara ett 2–3 cm tjockt lager och all smet går förmodligen inte åt.
  • 8. Lägg locket på grillen och grädda 10–15 minuter. Kolla på kakan då och då så att den inte blir bränd i kanterna.
  • 9. Lyft ut kakan när degtäcket fått fin färg. Den kommer att vara krämigare än en vanlig sockerkaka.
  • 10. Till servering: Vänd upp kakan på en tallrik och servera med vispgrädde eller vaniljglass.

Rate this recipe

upsidedowncake
  • 0 People Rated This Recipe

  • Average Rating

    (0 / 5)

No comments yet.

Leave a Reply

Rimons twitter widget by Rimon Habib